Vinterförvara bilen rätt

Det är inte ovanligt i Sverige att man har en bil som man bara kör på sommaren – till exempel en cab – och som således måste förvaras under långa vintermånaderna. För att bilen ska må bra när det är dags att ta fram den inför sommaren finns det vissa saker som är viktiga att tänka på.

Det kanske allra viktigaste är var man förvarar bilen. Luften på förvaringsplatsen måste vara torr, vilket betyder att bilen antingen måste stå i ett garage som är avfuktat, eller som är uppvärmt. Fuktig luft kan nämligen leda till rost och problem med bilens elsystem. Ett effektivt sätt att värma upp både hem och garage är till exempel med Nibe frånluftsvärmepump, som man kan köpa på bland annat Buildor.se.

Något man inte heller ska glömma är att ställa av bilen under de månader man inte kommer att använda den. Det kommer man att spara pengar på både när det gäller bilskatten och försäkringen, eftersom den ändras till en garageförsäkring.

Det är också viktigt att förbereda själva bilen för de långa månaderna utan någon körning. Det innebär bland annat att man bör byta oljan på bilen och rengöra den ordentligt. Man bör också fylla på med luft i däcken, gärna något mer än normalt eftersom däcken kommer att tappa luft under vintern. Med dessa förberedelser kan man ta ut bilen fram på vårkanten utan några bekymmer.