Tips när du ska köpa begagnad bil

Att beställa en helt ny bil är roligt, men samtidigt relativt kostsamt. Dessutom är det knappast någon hemlighet att nya bilar tappar sitt värde oerhört snabbt. Ett bättre och smartare alternativ är därmed att skaffa en begagnad bil, som redan haft sitt största värdetapp. Det finns idag många företag som köper och säljer begagnade bilar, där en av dessa är Riddermark Bil som har sitt säte i Bromma. Här kan du hitta bilar av alla de slag ur det stora sortimentet, samt byta in eller sälja din nuvarande bil om du så önskar.

Här nedan ska vi ge dig användbara tips vad du ska tänka på när du ska köpa just en begagnad bil.

Var noggrann

För det första ska förstås din tilltänkta bil vara så fräsch som det bara är möjligt. Var därför beredd på att undersöka bilen så noga du kan för att hitta eventuella skavanker, rost och annat som kan behöva åtgärdas. Det är också viktigt att gå igenom all dokumentation som du kan komma åt, för att säkerställa att bilen godkänts vid kontrollbesiktning samt att den är servad enligt servicebok. Hur länge sedan är det som bilen servades? Börjar det bli dags för service kommer detta inom kort innebära en extra kostnad för dig som köpare. Beroende på bilens miltal kan det också vara läge att undersöka om eller när kamremmen är bytt, om sådan finns. Se dessutom till att kolla oljan, så att den ser ut som den ska.

Som vanligt gäller också att du före ett köp identifierar ditt behov av bil. Vad behöver du baserat på din livssituation? Barnfamiljen med yngre barn behöver som regel en kombi för att få plats med barnvagnar och annan packning, medan det här antagligen inte är så viktigt för den som är pensionär eller singel.